lauantai 9. marraskuuta 2013

Ninja kisailee

3.11. Jaksi kävi Ninjan kanssa epävirallisissa kisoissa Kirkkonummella kokeilemassa kisaamista. Lähinnä lähtöä ja kontakteja oli tarkoitus käydä testaamassa. Ja mahtavaa huomata miten lähdöt sujuu kun niitä on jaksanut treenata :)
Kisassa oli ihan mielettömästi koiria, joten Jaksi ilmotti sitten mölleihin, ettei tarvinnut yöhön asti odotella.
Ekalla radalla Ninja istui lähdössä upeasti ja kontaktit meni...no meni, vähän liian hätäseen vapautti minun mielestä. Mutta kaikkinensa rata meni tosi hyvin ja jälkeenpäin tuli tuomarikin Jaksille juttelemaan, miten hirveän nopea koira sulla on :)
Ratahan oli tommonen helppo rallattelurata, joka on nimenomaan haastava Ninjalle kun siinä kasvaa niin hurja vauhti ja neiti sinkoaa siitä helposti maata kiertävälle radalle.. tai ainakin muutamalle väärälle esteelle :D
Ja itse asiassa Ninja oli ainoa joka sai radasta nollan. Toisella radalla sitten päätettiin että kontaktit palkataan. Lähdössä ottaa häiriötä "remmipojasta" joka liikkuu takana (tässä näkee miten häiriöherkkä neiti on). Mutta kykenee kuitenkin istumaan takasin. A:lle näkee miten vauhti on niin kova että pysähdys ei onnistu, pari palautusta ja vieläkin singahtaa liian aikasin. Puomi on sitte vastaavasti hyvä. Oikein hyvä treeni tuli ja se voitto oli kiva lisä siihen.

Tässä on linkit molempiin ratoihin. Kuvan laatu on ikävä kyllä ihan surkea :(

http://www.youtube.com/watch?v=5Q-Tw1CoaC8

http://www.youtube.com/watch?v=ocwTvxHJoLo

Sunnuntaina kävin vielä tokoilemassa Ninjan ja Cheenan kanssa.
Marika teki tosi kivat treenit, oli taas niin hauskaa haastaa koiria mitä ihmeellisimmillä tavoilla :)
Ihanaa kun meillä on niin taitavia kouluttajia omassa kerhossa. Itse en keksisi mitään noin kivoja treenijuttuja.
Ninjalla oli aiheena ruutu. Ja voihan flänkit sentään... ruutuunhan ei voi juosta suoraan, vaan kaarretaan oikean reunan kautta. Tää on sukuvika, velikulta Rico oli Elinan agilitykoulutuksessa ja Elina ei ole kuulemma koskaan nähnyt koiraa joka flänkkää niin paljon :D

Ninja alkoi sunnuntai iltana nuolemaan vasemman jalan varpaita ja jatkoi sitä niin että mentiin Marin luona käymään tiistaina, joten Ninjan aksat jäi välistä. Ninjalla oli pää jumissa ja vasemmassa jalassa pari kohtaa. Hoidon jälkeen ei ole nuollut töppösiä, onneksi. Ihana, taitava Mari, me ei tultaisiin enää toimeen ilman häntä :)

Keskiviikkonakaan Ninja ei päässyt treenaamaan, joten Cheena tuurasi sitä.
Krista oli tehnyt kivan haastavan radan, jossa riitti tekemistä. Minä edelleen varon ja varmistelen, mutta kun saatiin monennenkohan yrityksen jälkeen mutkin toimimaan niin avot, hienostihan se kohta onnistui. Cheena oli vähän väsy kun sai treenata oikean treenivuoron.

Perjantaina kävin Ninjan kanssa hallilla tokoilemassa ja se oli kutakuinkin katastrofi... voihan häiriöt sentään.... mun piti niin tehdä "kiva" treeni, mutta ei siitä semmosta saanut tekemälläkään.

Joten lauantaina olikin sitten kiva lähteä kisaamaan Porvooseen. Luotto oli ihan nollassa.
Mutta ei se nyt mitenkään huonosti mennyt, vaikka itsestä se siltä tuntui. Onneksi taisi näyttää suhteellisen normaalilta. Mutta kun itse tiesi että nyt karkas taas mopo käsistä ja et oikein teidä miten sen saa taas hallintaan, tulee itselle aika vekkuli olo.
Onneksi olen opettanut Ninjalle "käy siihen"-käskyn kun alkaa kierrokset nousta. Se on tällä hetkellä ainoa millä saan virettä tiputettua... siinäkin on vaan se että se vire nousee niin nopeasti että en ihan ehdi ajoissa. Ja mä en edes kehunut kun tosi maltillisesti.... että semmonen ferrari täällä nyt lepää väsyneenä ja niin rauhallisena tossa mun jaloissa.
Tuomarikin totesi että aika säpäkkä on ja kierrokset nousi jo seuraamisesta... mutta tekee kuitenkin hyvin töitä.Sitten ne pisteet:
Tuomarina oli Harri Laisi ja liikkurina hänen vaimo... onkohan hänen nimensä Marketta.

Paikalla olo: 8.5 pt
Pää pyöri kun hyrrä kun piti rekisteröidä kaikki tällä galaksilla tapahtuva ja jouduin antamaan toisen maahanmenokäskyn. Palatessa kun naapuri antoi istu käskyn näin että nyt nousee ja ehdin sanoa käskyn niin että nousi siitä sadasosasekunnissa (näytti varmaan hurjan hienolta) :)
Seuraaminen taluttimetta: 8.5 pt
Tää on vaan meille niin vaikeeta... Ninjalla on megapitkä kaula ja vaikka se seuraa oikealla paikalla on pää jossain kaukana mun edessä. Mutta tähän kun vielä lisätään kevyt keuliminen niin ei kivaa... tästä olisin itse antanut vähemmän pisteitä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 pt
Ihan supernopeat alas ja ylösmenot. Kaikki ok.
Luoksetulo: 9.5 pt
En tiedä mistä puolikas tippui. Tuli hyvin ja ihme kyllä pysähtyi hyvin. Tosin ei ollenkaan niin hyvin kuin äitinsä sen tekee :)
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Tämän Ninja osaa :)
Noutaminen 9.5 pt
Kun Marketta otti kapulan esiin meinas mopo keulia... Sain kuitenkin sintin sivulle ja sitten se koomasi totaalisesti ja odotti heittoa. Onneksi ei enää lähde heitosta, vaikka näkee että röitä tehdään kovasti. Haki nätisti, ei tappanut kapulaa, mutta ei sillä ole tapanakaan sitä onneksi tehdä. Pieni flänkkäys takasintullessa, mutta kaikkinensa pikkunätti nouto.
Sitten olikin taas hauska kevennys kisaan. Annoin kapulan Marketalle ja Ninja siitä sitten innostui hengailemaan Marketan ympärillä kapulankiilto silmissä... siis jee, mä leikinkin sun kaa...älä sä mamma nyt häiritse meitä.
Marketta laitto kapulan piiloon ja yritti selittää Ninjalle ettei sitä enää ole... eihän toi nyt mene läpi, tottakai se on siellä ja kohta se lentää taas :)
Tässä vaiheessa mäkin jo repesin, ai miten niin nouto on sikasiistii :)
Joten taas "käy siihen" palautus ja homma jatkui.
Kauko-ohjaus: 9.5 pt
Tosi topakat vaihdot oli hänellä, vaikka se kapula olikin vielä mielessä ja piti sivulla ollessa vielä vilkasta Markettaa ihan vaan varmuuden vuoksi, ettei se ketale vaan heitä sitä huomaamatta.
Estehyppy: 9.5 pt
Ei huomautettavaa.
Kokonaisvaikutus: 8.5 pt
Tähän olisin itse antanut huonomman.... kyllä meillä oli tota käy siinä -säätöä liikkeiden välissä, vaikka kait se on sallittua. Koiran kanssa riekkuminen ei ole, mutta mitäs jos koira vähän riekkuu...
pitäs kait lukasta niitä säätöjä :)

Mutta kyllä oli sen verran vauhtia ja vaarallisia tilanteita, että pitää miettiä miten pitäisi jatkaa treenaamista että tulisi vähän rauhallisempaa menoa meillekin. Mä en missään tapauksessa tahdo tavallista turrea, mutta välillä tuntuu että voisi tässä päästä vähän helpommallakin :) Mutta on toi vaan niin rakas <3

2 kommenttia:

  1. Oltiin näemmä samassa kokeessa :-) Onnea menestyksestä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Hienosti teilläkin on mennyt. Harmi teillä toi yksi nolla. Me kisattiin tänään Ninjan kanssa ja saatiin kaksi nollaa :)

    VastaaPoista