sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Erilaista treeniä...

Viime sunnuntaina oli Promillen ajot Turussa. Siellä on aina niin ihana käydä. Ihania ihmisiä, hienoja promilleja ja supermukavat kouluttajat :D

Ninjalla ja Jaksilla meni treenit hyvin. Varsikin eka rata oli hyvän näköistä menoa. Toisella radalla alkoi jo Ninjan väsy näkyä, mutta siinäkin oli hyviä pätkiä. Alkaa noi olemaan jo aika taitavia :)

Tässä on pätkä treeneistä.

Keskiviikkona käytiin omissa treeneissä ja Cheenallakin oli oma vuoro.
Cheenaa on kyllä helppo ohjata, mutta vastakäännöstä en sitten osannut / onnistunut tekemään, en sitten millään.... ei luulis että on vaikee, mutta hyppää koko ajan ristiin :( Pöh...
Ninjalla muodostui mahdottomaksi tehtäväksi aivan yksinkertainen kohta, tultiin hypyltä niin että edessä oli pituus ja sen vieressä putki... Jaksi ei saanut Ninjaa pituudelle, ei sitten millään... putki veti liikaa.... mutta muuten kiva treeni.

Mietin vielä tänä aamunakin että lähdenkö tokokisaan Kirkkonummelle, nyt kun meillä on se ykköstulos, olisin voinut jättää tämän väliin. Mutta mietin viikolla asiaa ja päätin silloin että me mennään treenaamaan kisapalkkausta, sillä tuomarina oli Riikka Pulliainen , joka tykkää kun koiran kanssa riekkuu liikkeiden välissä. Joten päätin että lähdetään katsomaan meidän rajoja. Tätä kun ei vaan voi treenata treeneissä. Pitäisi olla kisamaiset treenit alusta loppuun niin tulisi sama tilanne.
Ja kun juttelin sunnuntaina Vapun kanssa tosta Ninjan kiehumisesta, sain niin hyviä ohjeita että pakko lähteä vaan kokeilemaan tositilanteeseen :D

Paikallaolo: Ninja pysyi koko ajan mun vieressä, piti katsekontaktia ja heittäytyi ekasta käskystä maihin.. vau.. mahtava alku, jossa toimi kaikki... mutta, mutta....ei oltu oltu piilossa kun vajaa minutti kun sieltä lähti jo tolleri Ninjan vieressä olevan kokkerin luokse ja ne molemmat liikkui siinä kun se tolleri ahdisteli kokkeria.. voihan vittu.. Tollerin omistaja kutsuttiin hakemaan koiransa ja kohta tuli kokkeri ulos meidän luokse... Ninja oli siinä rytäkässä noussut seisomaan ja mennyt sitten istumaan kun tilanne rauhoittui.. joten meille 0 pistettä... Nyt pelkään että Ninjan luotto paikkamakuuseen meni, oli se vaan niin reppanan näköinen kun lopulta tulin sen luokse :(
Mutta jos tästä pitää jotain positiivista hakea oli se ehdottomasti se ettei Ninja mennyt sekaan, vaan oli selvästi ajatuksena lähteä mun luokse. Ihanaa, sillä jos Ninja sinne menisi niin tappelu siitä tulisi.
Ja kaipa tämän oli pakko käydä ja eihän me oltu tultu edes tulosta hakemaan tähän kisaan, mutta silti toi tilanne vitutti niin paljon että menasin lopettaa kisan siihen, etten vaan siirrä omaa turhautumista koiraan.
Joten kauhea psyykkaus itselle, että sain nollattua ton paikkamakuun.

Seuraaminen oli 8,5 pt
Liikkuri puhui niin hiton hiljaa, tai sitten mulla on korvissa vikaa, mutta menin sitten kesken liikeen kysymään siltä että mitä sä oikein sanoit??? no siitä vähän rokotettiin.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 10 pt
Luoksetulo: 7 pt
Liikkuri jäi hallin toiseen päähän Ninjan viereen ja unohti sanoa mulle "matka riittää", joten jouduin kävelemään ihan katsomon reunaan ennen kuin pysäytti. Sitten se sanoi käskyn taas niin hiljaa, etten kuullut kun katsomon tasaisen metelin selkäni takana... siinä sitten odotettiin ainakin minutti, ennenkuin liikkuri tajusi toistaa käskyn ja siinä kun Ninja patosi ylipitkässä odotuksessa käskyä, niin pysähdys meni vähän pitkäksi.... tässä huomaa miten tärkeää on että liikkuri toimii ja sijoittuu oikein.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9 pt
Liikutti kuulemma etutassuaan paikallaan kun kävelin ohi...
Noutaminen: 0 pt
Lähti noutamaan heti kun heitin, mutta kuten tuomari sanoi että täydellinen nouto.. vain se käsky puuttui :)
Kauko-ohjaus: 9.5 pt
Hyppy: 10 pt
Yhteisvaikutus: 10 pt

Tuomari tykkäsi että mä palkkasin tosi hienosti koiraa ja meidän yhteistyö oli tosi kaunista.
Harmi toi paikkamakuun nolla, mutta toisaaltaan, nyt mulla ei ollut tekosyytä olla treenaamatta sitä mitä olin jo päättänyt tehdä.. meinaan jos olisi tullut 10, niin olisin varmasti alkanut ahneksi ja yrittänyt vetää varman päälle :)
Minä siis treenasin sitä palkaamista ja yritin katsoa milloin lähtee lapasesta ja mitä kestää.
Ja täytyy sanoa että pystyy toi työskentelemään aika kivasti korkeassa vireessä. Ainoat missä täytyy miettiä ja muuttaa jotain on nouto ja luoksetulo... noutoa ennen palkkasin selvästi liikaa ja liikkeeseen lähdettiin liian korkeassa vireessä, sillä itse liike nostaa jo Ninjaa niin paljon. Joten toi karkaaminen oli varmaan siitä. Tai sitten me treenataan tästä lähtien noutamista aina niin korkeassa vireessä kun vain saan nostettua ja opetellaan se niin että se toimii. Itse asiassa näin mä sen tietenkin teen. Varsinkin kun VOIssa tulee jo noita vauhtiliikkeitä jotka pitää myös pystyä suorittamaan vaikka vire nousee.
Luoksetulossa olisin voinut myös laskea vähän ennen liikkeen alkua, mutta silläkin oli varmasti paljon vaiktusta, että joutui odottamaan kohtuuttoman pitkään lähdössä.. no tulipahan sitäkin treenattua :)
Joten tosi opettavainen kisa. Tosin muilla tuomareilla ei saa noin hurjasti palkata koiraa, joten täytyy sekin ottaa treenatessa huomioon... harmi.. toi kun sopisi meille yllättävän hyvin. Tuntui että Ninjakin sai purettua itsensä liikkeiden välissä, kun se viime viikonlopun kisassa oli koko suorituksen kuin räjähdysherkkä paketti... pysyi kasassa, mutta minä tiedostin että se oli hiinä ja hiinä...
Silläkin on varmasti merkitystä että viime viikolla mua jännitti ihan sairaasti ja tänään ei yhtään... jotenkin mä en mieltänyt tätä kisaksi ollenkaan.. siinä mielessä ei hyvä ajatus mennä vaan treenaamaan, se kisajännitys puuttuu kokonaan siitä treenistä... tää on vaikeeta...
No mutta, nyt olen taas opiskellut tättähäärän sielunelämää ja jotenkin mä alan jo ymmärtämään tota  taskurekettia paremmin. Jospa me vielä jossain vaiheessa ollaan yhdessä siellä kuplassa ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti