lauantai 4. toukokuuta 2013

Kauhun hetkiä...


Miten kaikki voikin muuttua niin nopeasti??
Torstaina aamulla käytiin Saijan kanssa treenaamassa ja kaikki oli niin hyvin kun vaan voi. Ja joitain tunteja myöhemmin kaikki onkin sitten kauheaa katastrofia :(
Me käytiin treenin jälkeen pitkällä lenkillä koirien kanssa. Kun tultiin kotiin annoin koirille raakaruokaa (poroa) ja raakaluut pihalle kaluttavaksi. Kuten on annettu jo aika usein.

Illalla Jaksi lähti Ninjan kanssa agilitytreeneihin ja tuli sieltä aika pian takaisin kun Ninja oli ollut "jotenkin outo" ja sitten se oli alkanut oksentamaan.
Ja siitä se oksentaminen sitten alkoi eikä loppua näkynyt. Illalla kakka oli vielä normaalia, mutta aamulla sekin oli jo ihan ripulia. Koko yön yritin antaa nestettä ja valvoin oksentamista. Aamulla soitin lääkäriin ja sain ajan klo 11. Siellä Ninja oli jo tosi apaattinen ja voimaton. Makasi vaan koko ajan. Eikä pistänyt yhtään vastaan vaikka ultrattiin kohtu ja virtsarakko, otettiin verikoe, röntgenkuvattiin, nesteytettiin ja pistettiin lääkkeitä. Kaikki kehui miten kiltti ja rauhallinen voikaan koira olla... no tuossa tapauksessa se ei kyllä ollut hyvä kun itse tiesi miten paha tilanne oli juurikin tuosta voimattomuudesta.

Ninja aristi vatsaontelon tunnustelua,  oli kliinisesti kuivunut ja apea. Muuten normaali.
Labran verinäytteestä selvitettiin pieni verenkuva, perussisäelinarvot ja tulehdusarvo CRP, joka oli lievästi koholla, muuten kaikki normaalia.
Ninjan vatsaontelu ultrattiin varmuuden vuoksi ja se normaali.
Vatsaontelosta otettiin röntkenkuvat. Kuvissa todettiin ohutsuolen yksi osa on hieman laajentunut ja paikkapaikoin suolistossa näkyi luunsekaista ulostemassaa. Ei selkeää tukoskuvaa.
Virtsanäytteessä todettiin tulehdukseen viittaavia muutoksia.
Sitten kun oltiin lähdössä lääkäristä pois alkoi Ninja kakkaamaan pelkkää verta :(

Ninja sai nesteytyksen, oksennuksen esto lääkkeen ja kotiin antibiootit ja ravintolisät. Parafiiniöljyä pitää antaa kolmesti päivässä jne...
Mutta kun Ninja oksensi kaikki mitä sille laittoi suuhun, samantien... Ja koira kuolasi ihan hirveästi, oksensi ja kävi veriripulilla ainakin tunnin välein.. ja tila huononi taas. Yritettiin saada vaikka mihin lääkäriin että voisivat laittaa pistoksena lääkkeet, mutta ei päästy minnekään. Onneksi sain sitten toisella  yrittämällä oksennuksen estolääkkeen pysymään sisällä ja siitä pieni paraneminen alkoikin kun saatiin väkisin tungettua sisuksiin vaikka mitä. Tänään Ninja on jo itse syönyt hieman. Kakkasi jo normaalia ripulia (ei ollut enää verta) ja ei ole oksentanut kertaakaan. Tosin sillä on vielä estolääkitys päällä. Joten nyt uskaltaa olla varovaisen positiivinen :)

Cheenan kanssa käytiin kahdeksan kuukauden tauon jälkeen aika sekavissa tunnelmissa kisaamassa tokoa. Mun ajatukset oli ihan muualla ja kauhea väsy kun on pari vuorokautta nukkunut tunnin pätkiä. Mutta hienosti meillä meni, jopa niin hyvin etten olisi ihan heti uskonut itsekään ;)

Tuomarina oli erittäin tiukka ja tarkka Pirkko Bellaoui, joten pisteitä kyllä lähti vähän jokaisesta ihan ansaitusti kyllä.

Eli Cheena sai ykköstuloksen pisteillä 265,5 ja sijoitus oli 3.

Istuminen 9,5 (minä tyhmä ohjaaja olin rivissä vähän vinossa ja tietysti koira jä myös vinoon muihin nähden... siitä puoli pistettä) Ohjaajan pitää opetella katsomaan muita rivissä olevia ja suoristaa itsensä :)

Paikalla makaaminen 7 ( ylösnousussa tuplakäsky, siirsi jotain jalkaansa hieman jossain vaiheessa ja katsoi liikkuria (eli otti häiriötä....)

Seuraaminen 9 (Tuomari tykkäsi niin paljon että sanoi meidän seurauksen olleen päivän paras (oltiin luokan vika koirakko), mutta viimeinen istuminen oli ollut hieman hidas.)

Z-ta 6,5 (seisomisessa meni istumaan, vähän vinot perusasennot ja annoin vartaloapuja)

Luoksetulo 10 (Ei ollut mitään parannettavaa, mahtavat pysäytykset)

Ruutu 9 (Muuten täydellinen, mutta sanoin liian myöhään ruudussa seiso-käskyn... tiedän tämän, mutta se vaan unohtui :)

Ohjattu nouto  8,5 (meni hitaasti merkille ja kapulalle. Viereilellä tiellä meni pari pyöräilijää juuri sopivasti ja pieni paimenhan sitten lukkiutui niihin niin että homma tehtiin sieltä takaraivosta olematta itse tilanteessa yhtään mukana)

Metallinouto 8 (otti kapulan hitaasti maasta kun siinä taisi olla makupala kapulan vieressä ja siihen jäi vähän nenä kiinni. Palasi vielä liikkeen jälkeenkin sinne paikalle nuuhkimaan...)

Tunnari 9 (ei ottanut heti omaa, vaan kävi tarkastamassa koko ympyrän ja otti sitten oman... eli oli epävarma ja varmisteli tuomarin mielestä :)

Kaukot 6 (Tässä vaiheessa koiralta oli jo potku hukassa ja vaihdot ei ollut puhtaita, eli jäi vähän vajaiksi ja seisomasta istumaan pakitti kummenen senttiä taaksepäin, niin ja eka seisominen tuplakäskyllä )

Tähän kisaan osallistuttiin kun pitäisi tehdä päätös lähdenkö tokon SM:ien yksilökisaan. Ja vaikka jokaisessa liikkeessä on kohtia joita pitää parantaa ja vahvistaa, näytti tämä nyt niin hyvältä että kaipa sitä pitää lähteä Pieksämäelle hakemaan yksi kokemus lisää :D

Kävin takapihalla ottamassa muutaman kuvat potilaasta ja äiskästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti