sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Se on niin pienestä kii......

Ensin meidän odotettuihin tiistain treeneihin.....
Taasen niiin ihanat treenit, että harmitti kun meidän aika loppui ihan liian nopeasti :( Tahtoisi treenata niin paljon enemmän, vaikka toi aika on kyllä koiralle ihan riittävä :)
Me aloitettiin normisti niin että minun suu käy.. "tässä", "tänne", "Cheena"... jne..
Joten homma aloitettiin uudestaan niin että Tuulia kielsi minua puhumasta :D
Ja hitsi vie, rata meni paljon paremmin kun olin oikeasti HILJAA. Nyt minun oli pakko OHJATA. Oli pakko tehdä jokainen ohjaus loppuun saakka eikä luottaa ns. sanalliseen sähläykseen. .... vau, aika hurjan makee fiilis ohjata suu kiinni.. tosin sitten kun sen avasin niin ensimmäinen sana oli cheena tänne.... kun olisi pitänyt sanoa "putkeen"... siinä se sitten taas tuli kun avasi sanallisen arkkunsa. Mutta ihanaa kun on joku joka sanoo suoraan mitä sitä itse hölmöilee ja vaatii tekemään oikein.. niín parhautta!!!!

Torstaina olin vapaalla ja käytiin Saijan kanssa tokoilemassa ja lenkittämässä koirat.
Cheenan kanssa zeta... seiso ja maahan ok, mutta istuminen vaikeeta... se on ollut hankala aina...
Ruutu suht ok, pienen sähläyksen jälkeen... joku rontti kun oli jättänyt merkin hämäävään paikkaan ja sinne piti mennä tietysti ensin :)
Ohjattu olikin sitten vähän turhan haastava... vasen oli ruudun edessä... vaikeaa... ja oikea oli kentän reunassa merkin takana ja sinne ei sitten meinannut pystyä menemään ollenkaan. Ennenkin Cheenan on ollut vaikea hakea ns. reunasta... sitä pitää selvästi treenata.
Luoksetulo oli sentään hyvä.. mahtavat pysähdykset. Huomaa ettei ole jumeja, niin hienosti heittäytyy maahanmenossa... jee, joku onnistui.
Ninja olikin sitten niin kuutamolla kun vain voi olla... huh... selvästi huono päivä... :(
Seuraaminen ihan pe...tä.. piti haistella maata ja katsella maisemia huoh... tuntui että ei ole ikinä osannutkaan asiaa...
Sitten jäävistä seisominen... no ei sekään onnistunut. Otti askelia ja steppasi... ähh...
Nouto onnistui jotenkin, siinäkin nousi heiton jälkeen....
Luoksetulo oli ainoa joka toimi... täytyyköhän olla tyytyväinen tähän vähään vai ei... hmm....
Aina ei ole hyvä päivä ei ...
Mutta seura oli mitä parhain, vaikka koirat ei toimineetkaan ;)

Perjantaina käytiin omatoimiaksat tekemässä. Ninjalla otettiin keinua, jostan syystä kun ei ole vähään aikaan otettu loikki aluksi kesken kaiken pois. Joten alotettiin taas päässä palkkaamisesta :)
Pieni pätkä rataa. Ninja menee aikas makeesti ohjauksessa, mutta sitten tulee kohta joka ei sitten onnistu millään :) Sitähän tää aksa on, hyviä ja huonoja hetkiä.
Cheenan kanssa yllätys yllätys A:n treenaamista. Nyt oli mukana kehikko mitä ollaan kotona treenattu... no ei me ihan sitä saatu toimimaan... vaikeeta....

Illalla tokotreenit hallilla. Ninja ei ensin pystynyt keskittymään yhtään, mutta saatiinhan me se kontaktikin aikaseksi seuraamisessa. Tunnarin haki hyvin. Hyppy muuten hyvä, mutta steppaamista kun menen toiselle puolelle. Merkki tosi hyvä. Ruutuun läheltä lähetys... ensin hakee merkkinä ja onneksi tarjoaa vaihtoehtoja ja aina lopulta siellä ruudussakin :) Ruutuahan ei olla opetaltu kunnolla koskaan, täytyy ottaa tämänkin treeniin. Nouto hyvä... hakee hienosti, vain palautus saisi olla vauhdikkaampi ja suorempi... nyt kaartaa jonkun verran.
Paikallaolot otettiin viimeiseksi ja niissä Ninja loisti! Istuminen ja maassa makaaminen ihan super, tosin olin ihan lähellä, mutta kuitenkin. Maassa olo oli vielä häirittynä :)
Cheena olikin sitten ihan kuutamolla... huoh... Ruutuun meni kauhealla paimenkaarella ja ohjattu oli ihan kamala... syytä oli mussakin kun käsi ohjasi taas ihan päin prinkkalaa..mutta kuitenkin....
Muuta ei otettukaan kun nämä tehtiin kisanomaisesti kaikille.

Ja tänään oltiin Purinalla aksakisoissa kolme hienoa hyllyä tekemässä. Minä olen ollut kipeä ja mietin pitkään aamulla että voinko edes lähteä juoksemaan kun aamulenkin jälkeenkin olin tuskanhiestä märkä kun olin kävelly 20 minuutin lenkin. No buranaa nassuun ja sisulla menoksi.
Ekan radan puolessa välissä tuntui että kuolema tulee.. kurkuun poltti ja päässä sumeni kun tuntui että keuhkot huutaa tuskissaan.... no mun meno hyytyi niin että en ehtinyt ohjaamaan takaakiertoon ja Cheenahan tietty hyppäsi väärin.. siihen saakka meno oli ihan jees. Siihen sitten minä hyydyinkin.
Tästä sai kuitenkin sen verran adrenaliinia että toiselle radalle oli päästävä.
Muuten tosi hyvä rata, mutta minä tyhmä ohjaaja yliohjasin yhden kohdan vekkaamalla ja vetämällä niin että minun ihana kuuliainen koirani teki kuten ohjaaja käski ja kääntyi sinne hypylle minne ohjaus näytti, vaikka putkeen oli tarkoitus mennä... hups... tuhmä ohjaaja ja ihana koira...
kolmannella radalla "viisas" ohjaaja ajatteli että tuohon putkeen en yritäkään yliohjata, kyllä se siihen menee... enkä sitten sanonut koiralle yhtään mitään, vaan ohjasin sen suoraan väärään päähän... siis niin tyhmä tumpelo ohjaaja... kele kun harmittaa :(

Mutta vaikka tuloksena oli vain kolme ohjaajan hyllyä oli Cheena tänään ihan SUPER!! Ekan kerran se oikein veti koko ajan radalle ja haukkui toisten suorituksen aikana... Ja se palo sen silmissä kun se TAHTOI radalle...  Tästä tulin niin superonnelliseksi.. tämän mun fiiliksen ymmärtää vain sellainen ihminen joka on joutunut käymään keskustelun koiran harrastuksen loppumisesta ja siitä tosiasiasta että koiralla on vamma, joka ei koskaan parane ja mikä tulee aina jollain tasolla vaivaamaan.
Ninja oli turistina mukana. Aluksi neiti oli taasen kuin tulta ja tappuraa, mutta kummasti tuo rauhoittui ja käyttäytyi jo oikein mallikkaasti. Ja mikä ihaninta, Ninjan "serkkutyttö" Ruska oli kanssa siellä ja tytöt vähän niin kuin treenasivat kimpassa :) Meidän ihanat suloiset tättähäärät <3 Kyllä ne on niin samanlaisia touhutyttöjä :)

Purinalla koirat tulivat ihan ruskeiksi ja ne joutuivat kokovartalopesuun heti kotiin tultua. Nyt istun tässä ihan raatona kirjottamassa viinilasi kädessä... se adrenaliini on kadonnut ja olo on kun halolla päähän lyödyllä, mutta onneksi huomenna on vielä vapaapäivä ja minä luultavasti taas punkan pohjalla. Mutta oli kyllä kiva päivä ja paljon hyviä hetkiä molemmilla karvakorvilla. Kiitos kivasta seuravasta ja tosi kiva että pian saa taas treenata teidän kanssa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti