perjantai 21. joulukuuta 2012

Jotain selvisi vihdoinkin....


Ihan ensimmäseksi ne hyvät uutiset. Remo on saanut viralliset lonkka ja kyynärtulokset. Lonkat B/B kyynärät 0/0. Silmät virallisesti terveet!! Mahtavia uutisia :)

18.12. Vikat ohjatut treenit sporttiksella. Cheena oli niin täpinöissään kun mentiin hallille, sen silmät kiilui innostuksesta ja se hyppi ja pomppi onnesta. Voi että miten ihana nähdä miten neiti tykkää aksasta <3 
Meidän vuoro oli viimeisenä. Meitä ennen Outilta repesi pohjelihas ja hän ei voinut enää juosta. Joten minä vaihduin lennossa treenaamaan Lukaksen kanssa loppuajan. Oli tosi hienoa kokeilla ihan uutta koiraa ja kyllä meillä meni välillä oikein hienosti yhteistyö. Minua vähän pelotti että astun reppanan littanaksi kun Lukas on parsoni ja tuntui niin pieneltä. Ihana pieni mies :)
Cheena oli vallan hauska tapaus, intoa oli ihan hirveästi ja pikkasen taidettiin koheltaa, mutta alkuongelman jälkeen meni ihan hienosti. Tosin tuplapersjättö lopussa jäi meiltä tekemättä, vaikka monta kertaa sitä yritettiinkin. Mutta aina jotain treenattavaa pitää jäädä :)

Ihana syksy takana. Iso kiitos siitä Tuulialle ja Timolle. Tiistait on kyllä ollut ihan viikon kohokohtia ja joka ikinen yö kotiin ajaessa on ollut niin hyvä fiilis, näin pitääkin treenaamisen olla. Ihan luksusta!!!!

20.12. Minua jäi häiritsemään Cheenan ontuminen aikaisemmin, vaikka se ei olekaan enää toistunut. Mutta esim. tiistai yöllä Cheena nuoli kauheasti tassujaan treenin jälkeen... 

Joten minä varasin lääkärille ajan. Käytiin Remediumissa Nina Mäkisellä. 
Meillä oli kaksi asiaa hoidettavaksi yhdellä kertaa. Toinen oli cheenan etuhammas josta on lohjennut pala niin että hermo näkyi hampaasta. Tämä poistettiin.
Toinen oli etujalat. Ne kuvattiin lämpökameralla ja röntgenillä. Molemmissa muuten jalat ihan ok, paitsi yksi kohta. 
"Rtg-kuvissa todetaan artroosia kannusvarpaan proksimaalisessa nivelpinnassa. Muut nivelet siistit.
Kyseessä on todennäköisesti vanhan vamman aiheuttama muutos, johon aloitetaan nyt kipulääkitys ja niveliä tukeva valmiste."

Cheenalta repesi kannuskynsi viime keväänä kuin oltiin agilitytreeneissä ja kynsi alkoi silloin vuotamaan verta. Se kuorittiin lääkärissä, mutta sitä ei sen kummemmin tutkittu.
Mutta silloin kynnen nivel on todennäköisesti vaurioitunut :( 

Tosi ikävää, mutta toisaaltaan helpotti että syy löytyi. Ja hyvää oli että jalat on muuten ihan priimaa ja syy on samassa kohdassa kuin aikaisemmin. Tarkoitan ettei ole taas tullut jotain uutta. Tämä vaan on nyt ikävää ettei asiaa tajuttu hoitaa silloin keväällä heti. Tosin nytkin tilanne on se ettei tämä koskaan parane ja hoidetaan oireiden mukaan. Mutta tämä ei ole perinnöllistä, vaan tapaturmaisesti tullut ja se on hyvä uutinen :)

Nyt Cheena ptiää pari viikkoa joulutaukoa aksasta ja syö kipulääkettä viikon. Sitten lähdetään taas uudella innolla kevättä kohti ja toivotaan että jalka ei vaivaisi.

Tosin harmittaa että Cheena ei pääse tokokisoihin 6.1. kun on karenssi päällä :(Ei kommentteja:

Lähetä kommentti