torstai 13. syyskuuta 2012


Tässä on taas vierähtänyt muutama viikko niin nopeasti etten ole ehtinyt päivittämään kuulumisia, joten tässä taas monen päivän pikakuulumiset :)

1.9. Lauantai.
Käytiin koirien kanssa normaalia pidemmällä lenkillä lentokentällä ja sen jälkeen mentiin ottamaan agilityä pistkästä aikaa.
Treenattiin takaaleikkauksia ja irtoamista. Cheenalla oli aika mielettömästi vauhtia....vähän liikaakin :) Ninja meni sitten jo vähän hallitummin samaa treeniä.
Ja me vähän innostuttiin liikaa... vaikka yritettiinkin ottaa varovasti.
Kun tultiin kotiin sain soiton että Porvoossa olisi seuraavana päivänä tokopaikka vapaana. Tietysti otin kisan vastaan.

2.9. Sunnuntai.
Aamulla aikaisin suunta Porvooseen. Siellä oli 12 EVL-koiraa ja minä olin viimeisenä. Joten monen tunnin odottelu alkajaisiksi. Cheena oli heti aamusta alakulonen, ei innostunut leikkimäänkään ja tilanne ei muuttunut siitä monen tunnin odottelunkaan jälkeen.
Ja sama fiilis oli ikävä kyllä kehässäkin. Kaikki meni jotenkin ihan pieleen... koira teki sellaisia "virheitä" mitä ei ole koskaan tehnyt ja vire oli ihan kadoksissa.
Olin vähän ihmeissäni kun koira oli täysin erilainen kuin kahtena viikonloppuna aikaisemmin jolloin teki kisat todella hyvällä moottorilla.
Vasta kun lähdin kisasta ajamaan kotiin tajusin että Cheenalla täytyy olla lihakset kipeät edellisen päivän agilitystä ja pitkästä lenkistä. Ilmankos maahanmenot oli kamalia ja ilo tekemisestä poissa.

Tässä liikkeet eriteltynä:
Tuomarina: Carita Savander-Ranne 217,5 pt
1. Istuminen 10 pt
2. Paikalla makaaminen 8 pt (maahanmenoon tuplakäsky)
3. Seuraaminen 8 1/2 pt
4. zeta 7 pt ( yksi liike tekemättä ja annoin kuulemma vartaloapuja)
5. Luoksetulo 0 pt (ei mennyt maahan ja annoin tuplakäskyn.. olisi pitänyt päästää läpi niin olisi vielä saanut jotain pisteitä)
6. Ruutu 9 pt
7. Ohjattu nouto 5 pt (muuten täydellinen, mutta tiputti vierellä kapulan maahan, mitä ei ole koskaan tehnyt??)
8. Hyppynouto 9 pt
9. Tunnari 9 pt
10. Kaukot 5 pt (ei mennyt kunnolla maahan ja yksi tuplakäsky ( ei ole koskaan mennyt vain puolittain maahan??)

4.9. Tiistaina
Cheenalla oli fyssari ja olihan siellä muutamat jumit, mitkä selittää noi surkeat maahanmenot ym. Mutta ne saatiin auki ja tämän jälkeen koiran olo parani taas silmissä.
Nykyään Cheena ja Ninja riehuvat taas ihan hirveästi keskenään... pahaiset kakarat :D
Mutta tästä huomaa hyvin että hoidot on vihdoin auttanut ja neiti alkaa olemaan taas elämänsä kunnossa. Ihanaa.
Tokoa ei ehditty treenata koko viikkona. Ainoastaan kotona joka käänteessä vahvistin sivulta maahanmenoa. Tällä sitten lähdettiin taas kisaan katsomaan missä mennään.

8.9. Lauantaina
Remo tuli meille aamulla aikaisin hoitoon :)  
Mietin ensin että Cheena ei saa riehua kakaroiden kanssa ennen kisaa, ettei väsytä itseään liikaa. Mutta ei noita voinut pitää erillään. Voi että äiti ja lapset riehuivat ja juoksivat pihalla... hurrrjaa menoa ja hauskaa tuntui olevan :D

Saija tuli meitä aamupäivällä hakemaan ja kisaodotukset olivat aika matalat, olin jo harkinnut että en lähde koko kisaan.
Mutta Saija sai mun fiiliksen nousemaan kummasti ja olipas mahtava kisapäivä!!!
Tosi hyvä fiilis koko ajan ja se näkyikin sitten suorituksessa. Kisaaminen on mahtavaa kun on huippukivaa ja kannustavaa seuraa, ja hyvät tulokset on siihen vielä plussaa :)
Minun hölmöilyjen takia meni muutamat liikkeet vähän puihin ja olin ihan varma että pisteet ei voi riittää ykköstulokseen... hämmästys oli valtava kun tulokset tuli. Tiukoille se meni, mutta CHEENASTA TULI TOTTELEVAISUUSVALIO!!!

Liikkeet eriteltynä:
Tuomarina: Hannele Pörsti pisteet: 260
1. Istuminen 10 pt
2. paikallaolo 8 pt (maahan meni täydellisesti, mutta nyt istumiseen tarvittiin toinen käsky)
3. Seuraaminen 9 pt
4. zeta 7 pt (tässä keksin miettiä että saanko antaa seuraamiskäskyä ja en sitten antanut ja tästä meni koira ja ohjaaja sekaisin ja seuraava liike menikin sen takia pieleen... siis ihan omaa tyhmyyttäni.... argh)
5. Luoksetulo 10 pt
6. Ruutu 10 pt
7. Ohjattu nouto 0 pt (täysin mun moga. Merkiltä käskytin Cheenan suoraan ruutuun.... ne perhanan kädet tässäkin lajissa.....kele... otin uudestaan liikkeen ja haki kapulan hienosti... koira teki juuri niinkuin käsin, eli minä taas....)
8. Metallinouto 9 pt
9. Tunnari 9 pt
10. Kaukot 8 pt (Cheena korjas yhdessä asennossa asentoaan... olisiko tuntunut selässä??)

Saija ja Voltti teki myös aivan mielettömän heinon suorituksen, upeeata!!! ja meillä olikin sitten aivan mahtava fiilis kun lähdettiin kotiinpäin. Kiitos Saija mahtavasti seurasta ja tsemppauksesta, vähän meillä on mahtavat karvakorvat!!!!!

Sitten kotiin fiilistelemään ja Cheena pääsi taas riehumaan. Ninja ja Remo olikin koko meidän poissaolon käyttäneet painimiseen ja vauhti senkun jatkui.... miten ne oikein jaksoikaan. Mutta niillä oli niin hauskaa, itsellekin tuli ihan pentuaika mieleen kun silloin kaikki viisi olivat toistensa kimpussa aina kun olivat hereillä... ja paljoa ne ei nukkuneet sillonkaan :)

Iltapäivällä menin koirien kanssa agilitykentälle. Siellä oli myös Saija, Mia, Sari ja Karoliina. Cheena pääsi aksaamaan.... tosin se meni enemmänkin fiilistelyksi, mutta siitä on hyvä lähteä. Meillä oli hypyt vielä 20 cm. Muut koirat olivat vaan turistina kentän laidalla. Mutta sen jälkeen mentiin sitten pitkälle lenkille riehumaan.


Remo, Cheena, Ninja


Täällä on kuvia Remon vierailusta... kyllä on äiti ja poika samannäköisiä :)

https://plus.google.com/photos/114908504074683166586/albums/5787730844055587425

9.9. Sunnuntai
Yö meni tosi hyvin ja rauhallisesti. Aamulla meillä oli kolme mustavalkoista nahkavekkaria sängyssä herättämässä märillä pusuilla,  tehokas herätys :D
Lähdettiin aamupäivällä lentokentälle ja tehtiin tosi pitkä lenkki. Mustavalkoiset juoksi ihan mielettömästi... ne paimensi toisiaan.. kätevää, ei tarvii lampaita :)

Iltapäivällä mentiin tokotreeneihin. Ensin Cheena treenasi ruutua ja merkkiä. Otettiin tosi kevyet treenit, lähinnä ajatuksena että tehdään vaan jotain kivaa.
Sitten otin Remon ja sen kanssa vähän fiilisteltiin perusjuttuja. Seuraamisen alkeet sujui tosi hienosti ja istuminen, perusasento ja maahameno oli tosi hyviä. Noutoa kokeilin kun en tiennyt onko Susanna jo alottanut sen treenaamista... se ei mennyt ihan putkeen, joten harjoteltiin vain kapulan pitoa. Kokeilin myös merkkiä ja se meni hyvin kun laittoi lelun merkin taakse. Remo jopa käänsi itsensä minua kohti merkin takana.... aika pätevä pieni mies :)
Sitten oli Ninjan vuoro. Aiheena oli seuraaminen ja Mari antoi minulle tosi hyviä ohjeita miten voi sitä alkaa treenaamaan niin että koira kulkee hyvällä draivilla... ja kun Mari näytti Ninjalla miten se tehdään, se näyttikin tosi hyvältä. Tosi makeeta :)

Loppuilta nautittiinkin hoitolapsen seurasta ja vähän haikeata oli kun mun "lapsi" tultiin hakemaan. Kiitos että sain hoitaa Remoa ja tosi mielelläni hoidan toistenkin.

Minä olen tosi iloinen kun olen saanut hoitaa Usvaa ja Remoa, mahtavia kauhukakaroitani.
Niin mielläni hoitaisin Ricoa ja Albertiakin, mutta tämä "hoitotäti" taitaa olla liian kaukana :D Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos joku matka tuo tänne etelään ja saisinkin hoitaa poikiakin.

13.9. Torstai
Käytiin töiden jälkeen ottamassa agilityä. Nyt rimat oli 40 cm. Meillä on kyllä aika hurjasti taas treenattavaa... huh....töitä riittää niin Cheenalla kuin minullakin. Ja tämänpäiväisessä radassa pahin ongelma oli jarruttaminen ja kokoaminen.....ne ei onnistunut mitenkään.
Onneksi Saija oli katsomassa meitä ja sain tosi hyvät kotiläksyt... tästä tämä taas lähtee :D
Ja innostus on valtava...ihanaa... kiitos taas Saija!
Ninja oli tänään vähän rauhaton eikä oikein jaksanut keskittyä treeniin.... ja sen ongelmaksi muodostuin putkeen meno pimeästä kulmasta... sitä ei ole treenattu pitkään aikaan joten siinä seuraavan treenin aihe :)
Muuten pieni salama meni ihan mallikkaasti, on se vaan aika pätevä kakara :)
Siinähän sitä taas oli. Viikonloppuna taas treenaamaan aksaa..... mitäs sitä muuta tekisi vapaa-ajalla :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti