perjantai 21. syyskuuta 2012

pikkuhiljaa aksaa :)

Minulla oli tämä viikko syksyn ensimmäinen iltavuoro ja päivät aikaa touhuta koirien kanssa :)

Maanantaina kävin koirien kanssa lentokentällä pitkällä lenkillä ja sieltä mentiin kentälle.
Cheenan kanssa tein kevyet treenit. Rimat laitoin jo 50 cm. Treenattiin meidän kotiläksiä ja hyvin oltiin opeteltu kun jarrutus toimi tosi hyvin.
Rata oli vain viisi hyppyä joilla tehtiin niistoja, valsseja ja poispäinkäännöksiä.
Lopuksi muutama A ja puomi. Cheena menee A:lle väärin... se juoksee täysillä estettä päin niin että kuuluu kauhea jysähdys... hitsi, täytyy tuota ylösmenoakin alkaa treenaamaan sillä tuommoinen meno tietää kyllä jumeja kroppaan ja niitähän me ei enää haluta :( Sitten vielä parit keppikulmat ja huolaamaan.
Ninjan kanssa otin samaa hyppysarjaa eri ohjauksilla ja sitten harjoiteltiin sitä LÄHTÖÄ. Ninja oli ennen tosi nätisti lähdössä, mutta nyt se on MAHDOTONTA. Joten se on nyt treeniohjelmassa ihan ykkösenä.
Diten kanssa otin samat, mutta Ninjan korkeuksilla, sillä Ditte on edelleen tassusta sairaslomalla ja lääkityksellä. Mutta mummonkin on pakko päästä tekemään jotain. Ja voi hurja miten innoissaan se olikin taas :)

Tiistaina käytiin taas lenkillä ja kentällä. Tällä kertaa otettiin Ninjan kanssa paljon lähtötreeniä ja muutamia oikein hyviä onnistumisiakin saatiin aikaiseksi. Sitten tehtiin pieni treenipätkä missä oli irtoamista ja välistävetoja. Ninja hakeutuu tosi herkästi kauaksi, ihan toisin kuin Cheena. Joten sen ohjauksessa täytyy olla tosi tarkkana ettei "lennätä" koiraa liian kauaksi :)

Cheenan kanssa samaa rataa. Tosi makeesti neiti irtosi ja vedot toimi tosi hyvin. On sitä vaan niin paljon helpompi ohjata kuin Ninjaa kun Cheena on niin kiltti. Mutta nyt neidillä on ihan hirveästi vauhtia ja se tuo kyllä omat haasteet taas treenaamiseen.
Dittekin pääsi tekemään saman radan.

Keskiviikkona ei tehty mitään normilenkkien lisäksi.

Torstaina Saija tuli ihan vain minua kouluttamaan. Saija on itse sairaslomalla jalasta eikä voi treenata itse. Tämä oli meidän ensimmäinen oikea kunnon treeni koko kesänä. Voi että mä olin odottanut tätä aamua koko alkuviikon. Ja mun kaikki odotukset kyllä palkittiin monin kerroin :)
Saija teki tosi makeen radan jossa oli paljon haasteita. Ja voi hurja, me selvittiin siitä!!!
Radassa oli tiukkoja kohtia ja irtoamista. Cheena malttoi kuunnella ja kuitenkin se meni hyvällä draivilla koko ajan. Ja itsekin onnistuin olemaan pahemmin sähläämättä. Ja kun Saija sanoi että se meni hyvin, tuli itselle kerrankin olo että ehkä se oikeasti oli näin :D
Tehtiin myös putki / kepit erottelua ja sekin meni tosi hyvin. Ekalla kerralla Cheena meni kyllä oikein kepeille, mutta ei ehtinyt jarruttaa joten aloitti väärin, mutta siihen löytyi syy taasen ohjaajasta. Kun tehtiin uudestaan ja käsky tuli ajoissa meni sekin aivan nappiin. Pätevä karvakorva:)

Ninjan kanssa tein samaa rataa... ensin yritin tehdä ahneena koko rataa, mutta eihän siitä mitään tullut. Joten pilkottiin rataa pienemmiksi ja hienosti se meni kun sain ohjauksen kohdalleen. Mutta huomaa että me ei olla Ninjan kanssa tehty yhdessä paljon aksaa... toimii pajon paremmin Jaksin kanssa. Mutta ton natiaisen kanssa on tosi hauska tehdä töitä.

Tosi hyvät treenit ja paljon keskustelua. Siitä on täydellinen aamupäivä tehty. Kiitos Saija, mun mustaakin mustempi aamu kirkastui niin että mulla oli mahtava fiilis koko päivän!!!!

Cheenalla oli vielä iltapäivällä fyssari ja vähän jännitti mitä sanoo... kun on tehty nyt aika usein jotain, vaikka olenkin yrittänyt alottaa varovasti. Vähän oli nyt jumissa oikea kylki ja Petra kysyi ollaanko tehty tokoa... no pitihän mun sanoa että sen verran on otettu että käytiin valioitumassa :D
Nyt Cheena pitää sitten seuraamistaukoa ja meidän pitää opetella puolella oikealla olemista.
Mutta muuten alkaa olemaan jo oikein hyvässä mallissa. Aamupäiväisen treenin Petra huomasi kropasta heti, oli vähän lihakset kireänä :) Saatiin lupa treenaamiseen, mutta pääpaino pitää vielä olla lihaskunnon kasvattamisessa. Eli pitkiä lenkkejä ja alamäkikävelyä paljon että saadaan rintaan lihaksia, mitä siellä ei vielä ole. Muualle lihaksia on jo tullut kivasti, mutta etupäähän pitää punnerruksilla ja tuolla alamäkikävelyllä niitä tehdä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti