lauantai 25. elokuuta 2012

Historiaa :)

On tosi kauan kun olen tänne mitään päivittänyt, joten teen tähän nopean yhteenvedon menneistä.

Pentutapaaminen meni ja siitä jäi ihana fiilis. Kaikki kakarat ovat ihania ja odotan innolla mitä niistä isona oikein tulee!

Sen jälkeen on Cheenan kanssa elelty rauhallisesti. Yhtään agilityä ei olla otettu ja tokoa ollaan tehty tosi, tosi varovasti. Lähinnä ruudun paikkaa, kaukoja ja muutaman kerran tunnaria. Joten meillä on ollut totaalinen tauko kaikesta, mikä ei välttämättä ole yhtään huono asia, vaikka tämä on ollut minulle henkisesti äärettömän raskasta aikaa.

Ahdistaa kun on joutunut jättämään monet, monet hyvät treenit väliin ja nyt kesällä on ollut ihania pieniä ulkokisoja joihin me ollaan vaan voitu haaveilla menevämme :(
Minusta on tuntunut niiiiin pahalta henkisesti, mutta nyt olen jotenkin onnistunut saamaan oman mielenrauhan asian kanssa. Kauan siinä meni, mutta uskon että tämä tauko on ollut minullekin loppujen lopuksi hyvä juttu.

Tosin nyt hirvittää miten kauan meillä menee yhteistyön, rytmityksen ym. löytämiseen sitten kun saadaan taas alottaa. Se ei tule hetkessä kun meillä on koko vuosi ollut niin äärettömän rikkinäinen ja ollaan jouduttu taukoilemaan niin paljon.

NINJA on treenannut jonkun verran koko kesän agilitya ja se onkin edistynyt hienosti. Kiitos kuuluu Saijalle, joka on kyllä kouluttajana ja ystävänä ihan paras!!
Minua on harmittanut kun en ole päässyt Cheenan kanssa näihin treeneihin :( Mutta onneksi olen saanut lainata Saijalta koiria, joten olen itse sentään päässyt kesän aikan muutaman kerran treenaamaan. Ja ne treenit onkin ollut huippukivoja, kun Saijan koirat eivät anna anteeksi mun myöhästelyjä, rytmitysongelmia ym. Joten olen joutunut ihan tosissaan keskittymään itseeni. Cheena kun on niin kiltti, että se antaa minulle tosi paljon anteeksi ohjauksessa :)

Tokossa ollaan Ninjan kanssa edetty tosi hitaasti. Ninja on sellainen tättähäärä. Salamana menossa ja tekemässä kaikkea, mikä on huippua aksassa, mutta tokossa ei niinkään. Sen keskittymiskyky on vielä hakusessa, mutta ei meillä onneksi ole mikään kiire, hiljaa hyvä tulee, kuten Cheenastakin näkee. En minä senkään kanssa pitänyt mitään kiirettä ja hieno tokokoira tuosta tuli :) Nyt Ninjalla on uhmäikä... huh... kaikki opittu on vähän niinkuin unohtunut ja neiti on tulta ja tappuraa.... :D

Cheenan kanssa käytiin kolme kertaa osteopaattiharjottelijalla Carita Reijosella. Aluksi näyttikin että koira voi paremmin, mutta sitten tilanne taantui. Joten kun viiteen viikkoon ei tapahtunut juuri mitään, alettiin miettimään toista hoitoa. Ja onneksi nähtiin omissa agility kisoissa Terhi ja hän kertoi lämpökuvauksesta työpaikallaan ja lupasi järjestää Cheenan sellaiseen.

16.8. Joten menin Cheenan kanssa torstaina Friisilään Premediumiin. Ja lämpökameralla näki että oikea kylki on ihan jumissa. Ja näkihän sen silmälläkin kun koira selkä on ihan kierossa.

17.8. Varattiin seuraavaksi päiväksi samasta paikasta fyssari. Oli hyvä kun lämpökameran kuvat oli fyssarin käytössä, niin tiesi heti missä mennään. Saatiin hoito-ohjeita ja niitä sitten tehtiin viikko.

19.8 Oltiin Hyvinkäällä tokokisassa melkein kylmiltään ja tuomarina oli Kaisa Poutanen.
EVL-koiria oli kolme. Cheena voitti kakkostuloksella pistein 247,5. Tuomari oli tiukka arvostelussaan, mutta tosi kiva :)
Arvostelu:
1. Istuminen ryhmässä 2min: 10
2. Paikalla makaaminen: 7 1/2 (piti antaa tuplakäsky maahan menoon)
3. Vapaana seuraaminen: 8 (tuom. kom. Upeaa seuraamista, vähän hitaat istumiset)
4. Zeta: 9
5. Luoksetulo: 7 (piti antaa toinen käsky maahamenoon, muuten tuomari sanoi että upea luoksetulo)
6. Ruutu: 5 (lähti suoraan ruutuun, sain käskyllä korjattua merkille ja sen jälkeen kaikki täydellisesti)
7. Ohjattu nouto: 8
8. Hyppynouto: 7,5 (ei sanonut miksi näin huonot pisteet, teki sen ihan oikein)
9. Tunnari: 7 (meni oman hajun ohi, tarkasti vielä kaikki ja otti sitten vasta oman)
10. Kaukot: 9

Tosi hyvä kisa, ja koira toimi noita tuplakäskyjä lukuun ottamatta tosi hyvällä vireellä ja meillä oli oikeasti kivaa kehässä.

Usva, Cheena, Ditte, Ninja


20.8. Tästä (palkinnoksi) sain Usvan sunnuntaina hoitoon. Minna ja Janne lähti lapsien kanssa muumimaailmaan ja meillä oli kolmisen päivää kotona bc-maailma :D
Koirat tuli tosi hienosti toimeen keskenään. Mustavalkoiset riehui tosi paljon keskenään eikä kertaakaan tullut mitään ongelmaa. Cheena muutaman kerran yritti olla tiukka Usvalle kun se tuli nuolemaan sen naamaa eikä lopettanut vaikka kuinka cheena nenä rullalla murisi... joten ei äiti oikein onnistunut komentamaan, liian kiltti :)
Minä otin maanantain ja tiistain vapaata ja sain olla koirien kanssa koko ajan. Me vähän treenattiin tokoa. Vaikka en kerralla tehnytkään paljon niin neljän koiran treenaamiseen menee kauheasti aikaa :)
Sitten käytiin joka päivä lentokentällä pitkällä lenkillä, että saivat juosta ja kyllä tytöt juoksikin ja kovaa!! Hurja vauhti noin pienissä tytöissä on.
Mahtavia päiviä, jäi tosi ihana fiilis ja toivottavasti saan Usvan toistekin meille.
Meidän oli tarkoitus mennä aksaakin treenaamaan, mutta Usvalla oli juoksu, niin ei menty kentälle, mutta onneksi tokoilla voitiin. Usva oli tosi liikuttava kun opetin merkkiä. Jotenkin sain sen ymmärtämään että menee merkille ja makaa merkin päällä :) En minä sitä niin mielestäni opettanut, mutta sinne se mahan alle merkki hävisi :D Siinä vähän Minnalle töitä :) Ihana kakara ja niin paljon muistuttaa cheenaa ja ninjaa....

Täällä muutama kuva tyttösistä:

https://plus.google.com/photos/114908504074683166586/albums/5780550581521592705

Nappulaliiga ja goutsi

Tytöt


23.8. Torstaina Cheena kävi toisen kerran fyssarilla. Takapää oli auennut, vasen puoli liikkuu paremmin. Mutta oikea kylki on edelleen jumissa. Joten saatiin taas lisää jumppaohjeita.

23.8. Käytiin Ninjan kanssa illalla näyttelytreenissä. Oman kerhon näyttelyihmiset järjestivät tapaamisen missä treenattiin juoksemista, seisomista ja koiran tutkimista. Hampaiden katsominen oli Ninjasta vähän tyhmää, mutta antoi kuitenkin katsoa pienen keskustelun jälkeen. Saipa siinä "tuomari" pusujakin. Seisominen oli ihan ok, mutta se juokseminen..... ei oikein onnistunut kun sen piti juosta mun edelle paimentamaan.... siinä meille vähän treenattavaa. Mutta ei meillä ole kiirettä kun me mennä näyttelyyn vasta nuorten luokkaan yrittämään sitä sinistä nauhaa :) Mutta luoksepäästävyys oli tosi hyvä treeni ja sitä tarvitsee tokoa alokasluokassakin :) Oli kiva treeni ja mukavaa seuraa.

25.8. Tokokisassa Inkoossa. Tuomarina Harri Laisi.
7 koiraa, Cheena tuli toiseksi pistein 296,5. Eli meidän toinen ykköstulos.
Arvostelu:
1. Istuminen ryhmässä 2min: 10
2. Paikalla makaaminen: 10
3. Vapaana seuraaminen: 8 1/2 ( tosi hyvä seuraaminen muuten, mutta juoksi pomppien. Tajusin sanoa vasta kisan lopussa tuomarille että koiralla on selkä jumissa, siitä huonot liikkeet)
4. Zeta: 7 ( teki kaksi istumista. Olen vahvistanut nyt istumista kun se on heikoin lenkki.... no nyt se sitten oli vähän liian vahva)
5. Luoksetulo: 9
6. Ruutu: 10
7. Ohjattu nouto: 10
8. Hyppynouto: 10
9. Tunnari: 10
10. Kaukot: 8,5 (eka seisominen, piti antaa tuplakäsky)

Oikein ihana kisapäivä, tosi hyvä mieli, vaikka harmittaa että toi selkä vaivaa tokossakin. Joten treenitaukoa pitää edelleen pitää ja keskitytään jumppaamiseen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti