maanantai 26. tammikuuta 2015

Lahjattomat treenaa....

Ja mehän treenataan :D

Ostin lägin halliin vapaakortin, joten nyt päästään Jaksin kanssa käymään usein hallilla ottamassa jotain pientä ja nyt ollaankin otettu muutamalla esteellä aina yhtä asiaa kerralla. On kiva kun esteet on aina kentällä valmiina. Toivottavasti tulostakin tulisi kevään aikana. 

Cheena on yleensä mukana ja sen kanssa otetaan lyhyet tokotreenit. Ninjan kanssa otan silloin kun jaksan muutamia siirtymisiä ja ihan perusjuttuja. 

Cheenan kanssa aloitettiin innoissaan opettelemaan uusia juttuja.
Ollaan harjoteltu esteen kiertämistä niin että matkalla on hypyt ja kapulat, pysäytystä ja siitä kapulalle. Kierron jälkeen seiso ja maahan menee hyvin, mutta istuminen on hankalaa kovasta vauhdista. Tähän selvisikin syy kun käytiin Talviolla...
Pidemmän matkan peruuttaminen on myös tosi hankalaa takajalan vaurion takia. Pari askelta onnistuu vielä, mutta pidempi matka ei, kun Cheena taittaa aina niin vahvasti oikealle.. eli kiertyy mun jalkojen taakse ja sitten mä astun sen varpaille.  
Rallytokon eteen istumista ja oikealla seuraamista ollaan myös vähän treenailtu.

Viime viikolla käytettiin Cheenaa Timo Talviolla. Ja siellä tehtiin täysi läpivalaisu.
Muuten cheenalla on kaikki priimaa, (tuli tarkastettua kaula, lonkat, kyynärät, varpaat ja kaikki niiden välillä.) mutta selvisi että pari vuotta sitten tapahtunut selkäydin-infarkti on vaurioittanut selkää :(

Talvion diagnoosi: “keskiselän selkäydinvaurio, joka liittyy todennäköisesti välilevyvaurioon, nikamavälit T13-L1 & L1-2” 

 Tuo vaurio on selän pahimmassa paikassa, eli siinä kohdassa mistä selkä taipuu :(
Ja koska vamma on tullut pari vuotta sitten, ei sille voi tehdä mitään (leikkaus tuskin enää auttaisi). Nyt katsotaan miten reagoi saatuihin lääkkeisiin ja sitten mietitään jatkosuunnitelmaa.

Cheena jatkaa normaalia elämäänsä, tosin toko jää varmaan pois kisamielessä, mutta vielä ainakin treenataan jollain tavalla, jätetään vaan vauhtiliikkeitä vähemmälle ja katsotaan tilanteen mukaan mitä tehdään. Cheena kun ei osaa tehdä mitään rauhallisesti vaan aina mennään satanen lasissa... kun sen rauhallisuuden voisi opettaa niin siinä tapauksessa voisi varmasti vielä kisatakin...mutta miten.....

Ja Cheenalla ei kuulemma ole mitään kannusvarpaan nivelrikkoa, joten tassujen nuoleminen ja jumit on johtunut selästä.... tuli sitten sekin väärä diagnoosi kumottua samalla :)

Dittekin pyörii hallilla "treenailemassa" vähän mitä milloinkin keksitään mummon iloksi.


Meillä oli 18.1 sunnuntaina promillen ajot Turussa. 
Ja taas päivä ylitti odotukset!!!
Tuulia ja Timo on aina niin ihania ja kannustavia, että itselle tulee tosi hyvä fiilis, eikä edes omat mogat haittaa harrastusta :)
Treenikaverit on ihania ja aidosti kannustavia ja niin taitavia. On hienoa nähdä miten toiset menee huimaa vauhtia eteenpäin.. toisin kun tuntuu ettei meillä kummallakaan tota edistystä mitenkään huomaa... vaikka kaverit kyllä väitti muuta :)
Päivä päättyi Tuulian ihaniin sanoihin, kiitos 💙

Muistettiin tällä kertaa jopa kuvata vähän molempien koirien treeniä... 
Remon kanssa mentiin pieniä pätkiä ja paljon palkkausta. Ninja taas osaa jo niin hyvin että ne menee pidempiä pätkiä. 
Videoilla huomaa siskosten eron hyvin. Ninja ei kysele jos ohjaus on epäselvä, vaan menee, joten se ei anna yhtään armoa Jaksille.
Remo taas tarkastaa multa monta kertaa että oletko nyt ihan varma että tästä mennään. Sitten sillä on kiire kouluttajan luokse, kun se lelu on siellä ja ihan varmasti se lentää just nyt... :DTässä Remon pätkistä tehty pieni kooste. 

https://www.youtube.com/watch?v=zan4jOY0Rkk&feature=youtu.be

Ja tässä Ninjan pätkistä tehty pieni kooste. 

https://www.youtube.com/watch?v=We1hkgKBAks&feature=youtu.be

Maanantaina oli omat treenit ja edellisen päivän pitkät treenit näkyi selvästi. meni vähän häröilyksi meiltä molemmilta. 

Keskiviikkona oli Saijan treeni ja mun hyvä fiilis rapisi jonnekin... tuntui että mikään ei onnistunut ja me ei osatakaan mitään. Minä kökin koiran tiellä enkä saa mitään linjoja aikaseksi ja tästä syystä Remo sinkoili vähän minne sattuu ... :( 
Rata oli tosi kiva, mutta aika vaikea meille.
Oikeastihan mä tiedän että noita kohtia pitää vaan treenata, kun ei vielä osata ja mentiinkin heti lauantaina ja sunnuntaina treenaamaan. Ja löytyihän sieltä jo pieni ajatus meille molemmille. Joten nyt taas nokka kohti uusia yrityksiä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti