perjantai 18. tammikuuta 2013

craniosakraaliterapiaa

18.1.  craniosakraaliterapiaa

Mari Hyytiäinen kävi hoitamassa Cheenan ja Ninjan meillä kotona. Mari oli tosi ihana ihminen ja koiratkin tykkäsivät. Niin Marista kuin hoidostakin.
Minä en ole aikaisemmin kuullut hoidosta muuta kuin että siitä on ihmisillä hyviä kokemuksia. Joten tämä on ihana uusi kokemus josta olen tosi positiivisella mielellä.
Koska luulen ettei moni muukaan ole kuullut laitan tähän yhden linkin minkä kävin itse asiasta lukemassa. Netistä löytyy kyllä muitakin linkkejä: http://www.craniosacraltherapy.fi/

Käytiin läpi Cheenan jalassa olevat "viat" niin että Mari näytti hänen mukana tuomasta kirjasta kaikki luut, jänteet, lihakset ym. mitä siellä polvessa on ja missä se vika on ja miksi sitä ei kukaan ortopedi suostu leikkaamaan. Liian suuret riskit että jotain menee pieleen ja sitten sillä jalalla ei enää tehdä mitään. Nyt ymmärrän paljon paremmin.

Mari käsitteli ensin Cheenan jolta löytyi aika paljon ongelmakohtia ja siinä niitä läpi käydessä selittyi moni minua mietityttänyt asiakin ja sen syy.  Se vastaako Cheenan jalka hoitoihin jää nähtäväksi ja siitä sitten riippuu sen jatko agilityssä.

Ninjallakin oli oikean jalan ylhäällä ja varpaissa jotain sekä takajalkojen polvissa ja ristiselässä. Tämä ei ollut yllätys, sillä Ninja viime kesänä onnistui satuttamaan oikean jalkansa tosi pahasti. Neiti juoksi pihalla täysiä niin että sen etutassu takertui takorautaisen ruukkutelineen kiekuraan ja se kaatoi koko painavan telineen... sen jälkeen Ninja huusi tuskasta ja kaatui kyljelleen huutamaan... se meni sitten muutaman päivän varomisella ohi, mutta olihan siitä jäänyt jalkaan vaurioita mitä osasin tosissaan odottaakin.
Ninja ei ole venytellyt takajalkoja pitkään aikaan ja hoidon jälkeen se sitten teki tosi hienot takajalkojen venytykset kuin kertoen että nyt toimii :D

Cheena sai myös homeopaattisia lääkkeitä tukihoidoksi ja Mari tulee uudestan 9.2. Ja silloin pääsee myös Ditte hoitoon. Tällä kerralla se sai vain hengailla ja katsoa mitä oikein tapahtuu :)

Nyt täytyy muutama päivä yrittää pitää koirat rauhallisesti, mikä onkin aika haastava tehtävä. Leluja on yritetty sitkeästi kantaa meille että josko vähän edes leikittäisiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti