keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Eka hyppykurssi ja aksatreeni

Eilen alkoi Vappu Alatalon kolmen kerran hyppykurssi. Odotukset olivat korkealla.
Kurssi alkoi teorialla ja se olikin tosi mielenkiintoinen. On monta tärkeää syytä miksi koiralle pitäisi opettaa oikea hyppytekniikka.
Teorian jälkeen odotin että katsotaan miten koira hyppää ja selvitetään mitä ja miten pitäisi asiaa alkaa treenaamaan....mutta ei näihin tullut ainakaan tällä kertaa mitään ohjeita
Aika taisi alkaa loppua kun juuri meidän kolmen viimeisen koiran kanssa sitä kirittiin umpeen ja treenit jäi sitten semmoisiksi tyngiksi ettei siitä mitään irti saanut. Ja ne viimeiset koirat olivat Cheena, Usva ja Ninja... tietysti :(
Ainoa mitä mainittiin oli cheenalla että hyppäsi hyvin, paitsi sen viimeisen kerran jolloin hypystä kuului jysähdy, joten hyppäsi jotenkin väärin, mutta sitä ei käyty läpi miten väärin hyppäsi....ponnistiko väärin, vai laskeutuiko paino väärin, vai mitä??
Ninalle kommentti oli että hyppää pää pystyssä eikä pyöristä kunnolla selkää... selitys oli että on vielä kehitys ihan kesken, eli ihan normia. Ja selkästä ohje sanoa fyssarille.
Usva hyppäsi tosi hyvin, sille kommetti oli ainoastaan että leluleikistä kiehuu helposti yli, joten sitä pieniä aikoja vain kerrallaan.
Ohjeita tosissaan ei sitten saatu miten näihin kannattaa alkaa treenailemaan, toivotaan että ensi kerralla saadaan koirakohtaiset ohjeet ja tarkennukset syihin miksi hyppää näin.

Tänään Jaksi käytti Cheenan ja Ninjan fyssarilla. Ja tietysti taas Petralla.
Cheenalla oli ollut enää pienen pieni jumi siinä samassa kohdassa missä viimeksi oli vähän isompi jumi. Joten se on kuulemma melkein terve. Mahtavaa, olen saanut sen pysymään terveenä, mikä antaa mulle luottamusta siihen mitä tehdään sen kanssa. Vappukin sanoi että sen hypystä näkee että sillä on syviä lihaksia treenattu :)
Ninja oli ensimmäistä kertaa hoidossa ja se oli mennyt oikein hienosti. Muutama minuutti oli mennyt alusta tutustumiseen ja sitten olikin jo voinut hoitaa... oli sillä muutaman sekunnin ollut ihan silmätkin kiinni hoidon aikana :D
Ninjalla oli selässä myös jotain pientä kireyttä ollut, ei mitään kummempaa, mikä on ihme kun tekee semmosia ninjakäännöksiä joka päivä. Sitten Ninjalta puuttuu syvät lihakset, joten samat treenit tuli kun Cheenalla on. Ja tämä auttaa sitten siihen neidin pitkään selkään.

Hyppykurssilta siirryinkin Cheenan kanssa hallin toiseen päähän aksatreeneihin. Kouluttajana oli Timo. Rata oli taasen makee, tykkäsin :)
Kaksi ekaa rimaa tökki niin että luulin ettei siitä eteenpäin päästäkään, mutta kun sain itseni rauhotettua niin että muistin ottaa koiran mukaan menikin loppurata aikas hyvin. Hienosti Cheena irtosi ja ohjautui... hitsi se on vaan hienoa kun onnistuu ajoissa ja oikein ohjauksessa on meidän yhteistyö niin mageeta... helpon tuntuista ja näkee miten koira nauttii kun on selvät ohjeet... sitä voisi vaan jatkaa ja jatkaa... tosin mun kunto loppus, mutta joo, kyllä agility vaan on ihanaa. Ja varsinkin treenaaminen kun on ihanat kouluttajat ja treenikaverit. Meillä on aina treeneissä niin hauskaa, rataantutustuminenkin voi olla muuten aikas naurettavaa, ainakin meillä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti