lauantai 29. syyskuuta 2012

Tokoa ja aksaa, siitä on hyvä vapaapäivä tehty :)

Eilen minulla oli vapaapäivä joka alkoi Ninjan kanssa tokotreenillä.
Meillä oli kouluttajana Christa Egvist, joten tosi spesiaalikoulutusta luvassa.

Minna tuli Usvan kanssa myös koulutukseen ja me nähtiin aamulla kentällä ajoissa että ehdittiin lenkittämään koirat ja juttelemaan. Oli ihana nähdä ja Usva oli tosi, tosi pätevä tokossakin, tosi taitava. Me pistettiin jo tavoitteet molemmille aika korkealle, että on vähän haastetta treenaamiseen :D

Meidän ensimmäinen aihe oli seuraaminen.
Ninja oli jotenkin ihan ihmeissään tilanteesta ja se näkyi omituisena hitautena, aivan kuin olisi tehnyt kaikki vähän hitaalla :)

Seuraamisesta ohjeeksi tuli tarkkailla päätä. Ninja laskee päätään rumasti seuraamisessa... kuulemma sukuvika... Cheenalla tätä ongelmaa ei ole, joten en ole tajunnut tämmöistä edes ajatella. Itse ylhäältä ei oikein edes näe että pää tippuu, joten tähän täytyy pyytää joku aina katsomaan sivusta. Onneksi me ei olla opeteltu seuraamista vielä, joten tämä ei ole päässyt vahvistumaan. Joskus on oikein hyvä ettei aina kiirehdi kaiken kanssa. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, hiljaa hyvä tulee ja tässä se taas osuu niin nappiin :)
Sivulle Ninja normisti tulee tosi reippaasti ja paikankin tietää, mutta eilen sekin unohtui siinä hämmästykessä. Voi mun pieni tättähäärä reppana, pää kävi ylikierroksilla :D

Sitten opeteltiin tunnarin alkeita ja siinä tuli jo vauhtia kapulan etsimisessä. Ninja osaa käyttää hyvin nenäänsä ja se ei pure kapulaa... tosin se tahtoo heittää kapulan mun lähelle... ihan niinkuin ollaan opeteltu noudossa, ettei vielä tarvii tuoda käteen. Tosin tänään tehtiin tunnaria ja muutaman kerran vaadin tuomaan loppuun saakka ja sen jälkeen sainkin kapulat käteeni. Mutta sitä vasta ollaan alettu opettelemaan.

Seuraavaksi otettiin tavallinen nouto. Ninja lähtee kapulalle hyvin ja ottaa sen nätisti suuhun, mutta sitten vauhti hiipuu ja olo on epävarma.. tulee hitaasti luokse.
Tähän ohje oli että nyt vain vauhtinoutoja... sillä selvästi koko noudossa on liikaa palikoita mitkä ei ole vielä Ninjalle selviä ja nyt halutaan vaan pitää kova vauhti ja sitten vasta palataan muihin palikoihin.

Tosi hyvä treeni ja paljon saatiin kotiläksyä, nyt voidaan sitten alottaa kunnolla tättähäärän kanssa tokoileminen. Toi on kyllä mahtava natiainen, se on normisti semmoinen sähikäinen että kun sen kanssa saa palikat kasaa liikkeistä tulee varmasti aika näyttäviä... toivottavasti ei liian näyttäviä :D

Jäätiin katsomaan vielä neljä muuta koirakkoa ja käytiin sen jälkeen hakemassa Cheena ja Ditte kotoa ja lähdettiin Juvanmalmille aksaamaan.

Minulla oli suunnitelmissa ottaa pelkkää muuria vain suorasta kulmasta näin aluksi, puomia, ja rengasta, että pääsisin omista peloistani. Pauliinan suunnitelmissa oli vauhtipätkä.

Cheenan kanssa aloitettiin muurilla... ja voi elämä se hyppää liian pitkältä ja muurin palikoilla jo varpaat hipoo estettä... hui kun pelottavaa.... muuten puomi ja A meni tosi hyvin, otti hyvin kontaktit ja vauhti oli kova. Vauhtiradalla irtosi tosi hyvin joten koko treenistä jäi tosi hyvä fiilis :)
Ninjan kanssa otin paljon lähtötreeniä ja sitten vauhtipätkää... ja napero meni kyllä ihan satasta :)
Dittekin pääsi tekemään kontakteja ja keppejä muutamilla hypyillä. Mutta pieni mummeli innostui niin että treeni meni siihen haukkumiseen ei kuuntelemiseen. Mutta pääasia että sillä oli hauskaa :)
Ihana treenata paikassa jossa pohja ja esteet on asianmukaiset. Ja meillä on iso puoli vuokrattuna niin tilaakin on ruhtinaallisesti ja seurakin on mitä parasta... jes!

Olipas mukava vapaapäivä ja kaikki meni ihan nappiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti