perjantai 13. joulukuuta 2013

pikapäivitys

Huh, meneepä aika nopsaan. Eikä tännekään ole ehtinyt kirjotella, mutta yritän nyt kirjottaa pikaisen päivityksen :)

Jaksi oli viime viikolla kipeä ja minä sain tuurata sitä Ninjan treeneissä.
Ensiksi oli tiistain sporttistreeni. Alku meni yllättävän hyvin, mutta sitten tökättiin putken jälkeisen okserin jälkeiseen elämään. Miten ihmeessä toi lintu lähtee lentämään monen metrin päässä olevalle esteelle kun mä teen pakkovalssia tai jotain sen tapaista... ja seuraavana esteenä oli muuri jolle sitten flänkättiin oikein lahjakkaasti. Voihan elämä.... olin kyllä ihan pihalla kun Ninja ei vaan toimi ollenkaan samalla lailla kun Cheena. Miten helppoa se olisikin kun noita voisi ohjata samalla lailla... huoh... haastavaa hommaa. Mutta sain vähän tuntumaa siitä miten vaikeeta tommosta koiraa on oikeasti ohjata, eletään kyllä ihan eri maailmassa :D

Keskiviikkona meillä oli Antti kouluttamassa ja siellä Ninja meni ihan hyvin siihen nähden etten osaa ohjata. Cheena meni taas tosi hienosti, ei vaan meinannut malttaa pysähtyä ennen Ata millään vaan latasi mun ohi sinne täysillä :)

Torstaina pääsin Saijan kanssa sporttikselle treenaamaan. Saija teki muutamista esteistä radan joka tehtiin parilla eri tavalla. Saijalla oli Prim mukana ja mulla Ninja.

Tässä pieni pätkä mun ja Ninjan treenipätkästä. Ei ole paljon kuvaa kun tohon tuli kohta mitä me ei vaan sitten saatu taipumaan. Ja sitten Saija kokeili Ninjan kanssa ja voi että ne meni kaikki niin hienosti että mä en edes liikutuksesta tajunnut kuvata sitä. Ja se miten Ninja oli ihan koko ajan täysin keskittynyt Saijaan, ennen rataa ja sen jälkeen. Meillä oli Saijan kanssa äärettömän ihana ja antoisa treeni ja keskustelu, tuli tosi paljon tärkeitä huomioita ja ajateltavaa. Ihan parhautta, kiitos Saija <3

http://www.youtube.com/watch?v=GS-I-ieUw_4&feature=c4-overview&list=UULapKv8MAS1oTndX1yjBKQg

Lauantana Jaksi ja Ninja kävi kisaamassa kaksi starttia.
Eka startti oli ihan nätti, vain kaksi virhettä renkaalla.
"Renkaalla virhe kun jaksi ei lukinnut rengasta ninjalle ja katsoi eteenpäin.

http://www.youtube.com/watch?v=f_LrN7828TQ&feature=youtu.be

Toisessa Jaksi otti Ninjan vastaan putkelta tarkoituksena viedä kepeille, mutta ohjasikin koiran viereiselle hypylle... ihan Jaksin ohjausmoga. Sitten muutama este ja aalla tuli läpi ja Jaksi palautti ja lopetti siihen. Mikä hauskinta, Sari oli Pyryn kanssa ja teki täsmälleen samalla lailla kun Jaksi ja Pyrykin meni sen hypyn ja sitten ei pysähtynyt kunnolla Aalla. Täysin samanlainen ohjausmoga molemmilla ja koirat teki hienosti aivan ohjeen mukaan. Ratahenkilö heitti siinä Sarin tehtyä virheen että onks tää joku Hiiden Haukkujen oma ohjauskuvio ;D

Sunnuntainakin Jaksi kävi kolme starttia harjottelemassa ja tuloksissa ei mainittavaa.
Erittäin hyvää kokemusta senkin edestä. Jaksille on aivan uutta ohjata nopeaa maxia ja täytyy sanoa että monta kisaa saavat harjoitella ennen kun voi odottaa tuloksia, on se vaan niin erilaista.
Taaskin useampia ohjausmogia ja molempien kokemattomuutta. Mutta oikein hienojakin pätkiä radoissa on.

Tästä radasta Tuulia ja Timo kommentoi niin ihanasti että mun on pakko kopsata se tähän :)

 Tuulia: Alku meni pipariksi, en olisi ollut tuossa 2. hypyn kohdalla vastaanottamassa koiraa, jaksi kääntää vielä rintamaa kun koira laskeutuu ykkösen ja ninja tulee ohi ja linjahan meni sitten huonoksi 3. renkaallekin. keinun jälkeen tekee ninjat ja lähtee maata kiertävälle radalle, ei lukinnut muuria.
Timo: Tehokuuri renkaalla, sivuirtoamiset, lähetykset, vedätykset, vastaanotot. Tokalla radalla keinun jälkeen ilmeisesti "herne" ylikuumeni oli lähdössä jo malttamaton.
Aika osuvasti kommentoitu Ninjaa :D

Jaksi itse asiassa palkkaa tossa keinun makupalalla kun oli niin hyvä kontakti ;)


http://www.youtube.com/watch?v=apzuztFlcvU&feature=em-upload_owner-smbtn

Vielä yksi rata.

https://www.youtube.com/watch?v=Hl9zOi6F1og

Tässä alku meni pieleen kun ninja varasti, muurin jälkeen jaksi pistää vastaisen käden peliin ja yrittää sillä työntää hypylle, ninja taittaa eteen ja putkelle. Vastainen käsi kertoo suunnan muutoksesta ja näin jälkeenpäin Jaksi ei käsitä miksi se sitä käytti. Mutta Jaksihan ohjasi Ditten tosi paljon vastaisella ja se vaan tulee sieltä takaraivosta Jaksin ohjauksiin.

Pyysin myös Saijalta kommenttia, mistä virheet tuli: käsi heilahtaa, pitää sen etäisyyden ohjaajaan ja jos ja kun Jaksi jyrää linjalle, väistää ohi esteen. Vekeissä väistää myös eikä tule enää mukana. Ei lukitu esteeseen, katsoo ja flänkkää.

Kiitos Saija, Tuulia ja Timo kaikista kommenteista ja ohjeista ja anteeksi, että laitoin osan niistä tänne, mutta kommentit on niin tarkkoja ja hyviä ja uskoisin että näistä hyötyy myös Ninjan sisarukset :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti