sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikonlopun viettoa

Eilen käytiin koirien kanssa pitkällä metsälenkillä ennen kuin kaikki pääsivät taas Marin käsittelyyn.
Cheena oli ensimmäisenä Marin hoidossa ja neiti nauttikikin koko rahan edestä. Huomasi että nyt ei ollut yhtään samalla lailla kipuja kuin viimeksi. Ainoastaan molemmat etutassut oli yljäältä saakka jumissa. Ja molempien etujalkojen ulommaiset varpaat. Cheenaa ei tarvitse ensi kerralla hoitaa muuten kuin että Mari tarkastaa noi muutamat kohdat.
Ninjakin oli selvästi parempi kuin ensimmäisellä kerralla. Mutta sillä oli myös jumissa etupää ja ristiselän alue. Syy löytyy siitä vanhasta vammasta jonka takia etupää oli vielä jumissa ja takapään jumit johtuu sitten tosta etupäästä. Ja Ninjallakin etutassujen uloimmat varpaat kireät. Mutta se olikin aika selvää kun aksassa ne uloimmat varpaat on kovimmalla. Joten niitä täytyy alkaa molemmilta hieromaan säännöllisesti :)
Sitten oli Diten vuoro. Se oli arvattavasti sitä mieltä ettei siihen tarvitse koskea, joten Jaksi piteli päästä kiinni. Ihan ensimmäiseksi sen selästä napsahti joku lukko auki ja Mari sai aika hyvin hoidettua takapään... Ditte lähinnä tärisi ja läähätti kun tilanne jännitti niin paljon. Sitten kun Mari meni etupäähän alkoikin tapahtua.... Diten rintakehä ja etutassujen nilkat olivat ihan hirveässä kunnossa... Kun niitä hoidettiin olisi Ditte purrut meidät kaikki jos vain olisi päässyt irti... herranjestas miten huonossa kunnossa sen jalat olivatkin.. Selvästi ihan hirveät kivut niissä. Onneksi olo heti helpotti kun Mari sai ne auki. Uskomatonta, kun näyttää että Mari vaan pitelee tassusta kiinni eikä tee mitään ja koira riehuu ihan raivona hampaat irvessä ja murisee... mutta se oli pakko tehdä Diten parhaaksi. Sillä on ollut niin jumissa nilkat ettei jaloissa enään kiertänyt veri. Olenkin ihmelellyt kun Diten tassut on ollut ihan kylmät ja se on palellut tosi helposti nyt pakkasilla. No syy sitten löytyi.
Ditte oli hoidon jälkeen koko illan ihan onnellinen.. se hengaili huoneissa kepeän näköisesti... olo taisi olla aika hyvä. Mari kuitenkin sanoi että pitää antaa särkylääkettä sillä se oli niin pahassa kunnossa että varmasti on muutaman päivän kipuja.
Dittehän on ollut hierojalla, mutta noita jumeja ei saa hieronnalla hoidettua. Harmittaa ettei ole aikaisemmin tätä tiennyt ja Ditte on päässyt tämän takia noin huonoon kuntoon.
Minä olen tässä vuoden aikana oppinut ihan hirveästi uutta näistä jumeista ja osaan "lukea" koiraa nykyään ihan eri lailla kuin ennen.... täytyy sanoa että olenpa ollut tyhmä ja sokea aikaisemmin....

Tänään käytiin Saijan kanssa lenkillä Nummelassa. Saija näytti miten saan Ninja lopettamaan vetämisen ja rähjäämisen muille... eli Saija otti remmin minulta ja sanoi vaan pari kertaa Ninjalle ettei saa vetää... ja siinä se sitten oli nätisti... Se on helppoa kun sen osaa :)
Mulla ei sitten käyttäydytäkään yhtä nätisti... Kiitos Saija ihanasta seurasta. Nyt koirat nukkuu tyytyväisenä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti