sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikkopäivitys

Viime tiistaina treeneissä teemana persjätöt ja viskileikkaukset, yhden valssin sai tehdä ;)
Me ollaan tehty joskus esihistoriassa muutama viskileikkaus Cheenan kanssa. Olin ihan varma että ei päästä rataa ekaa viskiä pidemmälle. Mutta ei se ollutkaan vaikeaa. Kaikki on kiinni rytmityksestä. Mä yritin ensin rynnätä hypylle koiran kanssa yhtä aikaa, mutta kun saatiin ajotus kohdalleen se olikin tosi kiva ohjaus, sitä alan varmasti enemmäkin käyttämään.

Oikeastaa rata meni aikas hyvin, toki muutamia kohtia otettiin pariin kertaan että saatiin niistä siistejä. Pari kertaa Tuulia piteli käsiä silmillä persjätössä...se on itselle niin kiva ohjaus kun ei yhtään tiedä mitä siellä takana tapahtuu... näkee vain toisen ilmeistä että nyt se meinaa tulla jaloille :D
Mutta Cheena on niin kiltti että se jarruttaa vaikka ilmassa jos mä olen tiellä. Mun kiltti rakas mussukkani. Toiseksi viimeinen este oli meidän kohtalo tällä kertaa. Edellinen hyppy oli viski ja siitä piti työntää hypyn taakse ja tehdä siihen persjättö... no se persjättö siinä sitten tökki... ei tullut jaloille, mutta melkein...

Perjantaina treenattiin Pauliinan tuoma hyppyhässäkkä... tosi nopea ja aika haastava oli.
Hyviä kohtia miettiä miten voisi ohjata ja mitä toimisi parhaiten. Ja siellä löytyi kohta missä kannatti käyttää viskiä joka toimi selkeästi parhaiten :)
Ninjakin onnistui jokusen yrityksen jälkeen radan hankalan alun....
Jaksilla tuli haasteeksi saada Ninja käteen.... sitä on nyt pakko treenata ja treenata... neiti kun tykkää työskennellä tosi kaukana Jaksista.
Sitten aloitin A:n treenaamisen juoksuna. Laitettiin A ihan matalaksi että saatiin vähän toitoja.  Reppana yrittää sitkeästi pysähtyä alastulolla.... voi mennä vähän aikaa että tajuaa idean.

Illalla kävin kaikkien kanssa hallilla treenaamassa tokoa. Aika nopeat treenit kun on tunti aikaa ja kolme koiraa treenattavana. Mutta toisaaltaan voi olla koiralle parempi, ei ainakaan väsy :)
Sitten Ninja sai vähän leikkiä "melkein serkun" Ruskan kanssa. Niillä menikin oikein hyvin kunnes Ninja luuli että mulla on jotain ruokaa kädessä ja Ruska tuli katsomaan. Ninja rähähti Ruskalle ja joutui siitä hyvästä mun taakse jäähylle. Siellä hetken mietittyään tuli takasin ja sen jälkeen tytöt touhusikin ihan kavereina. Joten Ninjan kanssa täytyy olla tarkka, ettei ruokaa ole kun ollaan toisten kanssa... ikuisesti nälissään elävä tättähäärä ei kestä että joku saattaa syödä hänen eväät :D

Tänään sunnuntaina meillä alkoi myös ohjatut tokotreenit jotka on ulkona. Oikeastaan oli tosi ihana olla ulkona missä on tilaa ja kouluttaja.
Ninja oli aluksi vähän ihmeissään kun on uusia treenikavereita, outo paikka ja sielläkö pitäisi pystyä keskittymään... höh..
Mutta tosi hyvin neiti keskittyi. Meillä oli aiheena seuraaminen. Ninjalla se on jo parantunut, mutta paljon on tehtävää. Lähdössä se koukkaa päällä ikävästi, joten siinä pidettävä makupalaa ja vahvistettava sitä paljon. Sitten meillä oli häiriöseuraamista, mutta Ninja ei häiriintynyt ollenkaan. Oikein hyvä treeni :)
Cheenan ja Diten aiheena oli luoksetulo. Sitä otettiin Cheenan kanssa niin että oli kaksi koiraa jotka treenasi ristiin, sitten juostiin luokse vierekkäin... tehtiin myös niin että oli kolme koiraa joista yksi ei saanut lähteä kun kaksi vierestä kutsuttiin. Oli tosi hauska treeni ja huomasi että Cheenalla on liian vahva oletus liikkeestä. Se pysähtyi seisomaan ilman käskyä monta kertaa... kun se on aina näin tehty niin tehdään nytkin, oli selvästi Cheenan ajatus. Meni muutama kerta ennen kuin tuon sai rikottua. Mutta oikein ihana treeni jossa koiran piti kuunnella omaa ohjaajaa.
Ditte teki vähä helpompaa versiota, mutta siinäkin oli sille haastetta riittävästi. Sillä otettiin takapalkka käyttöön kun oli liikkeestä pysähtyminen menettänyt merkityksen kun en ole sitä muistanut palkata. Ja siinä olikin sitten omat hauskuutensa. Kaiken kaikkiaan oikein kivat treenit kaikilla karvakorvilla kun muistaa että hauskaahan tämä on, ei saa ottaa liian tosissaan :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti